Hozzávalók
- 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
- 60 dkg darált sertéscomb
- 10 dkg zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- fokhagyma
- 25 dkg rizs
- 2 mokkáskanál őröltbors
- 1 nagy pohár 20 %-os tejföl (3,75 dl)
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só
Elkészítése:
- A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk.
- Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a káposztát.
- Közben a hagymákat felkockázzuk és a zsír 2/3 részén megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük 1 teáskanál sóval és az őröltborssal. Egy kevés /kb. 1 dl/ vizet öntünk alá .
- 20 percig dinszteljük, végül zsírjára sütjük, közben a rizst enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
- Egy közepes méretű tepsit a maradék zsírral kikenünk és a zsemlemorzsával beszórjuk.
- Beterítjük káposztalevelekkel, rászórjuk a rizs felét, majd a pörköltet.
- Rákenjük a tejföl 1/3 -át, amit előzőleg az egész tojással összekevertünk.
- Ismét káposztalevél, aztán a rizs másik fele következik, majd, a pörkölts ismét, amit beborítunk káposztalevéllel.
- Rákenjük a maradék tejfölt.
- Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul /kb. 3o perc/.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése