2011. november 27., vasárnap

Rakott kelkáposzta


Hozzávalók
  • 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
  • 60 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • 25 dkg rizs
  • 2 mokkáskanál őröltbors
  • 1 nagy pohár 20 %-os tejföl (3,75 dl)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
  1. A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk és leveleire szétválasztjuk.
  2. Egy nagy fazék vízben, amit egy evőkanál sóval ízesítettünk, nem túl puhára főzzük a káposztát.
  3. Közben a hagymákat felkockázzuk és a zsír 2/3 részén megdinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük 1 teáskanál sóval és az őröltborssal. Egy kevés /kb. 1 dl/ vizet öntünk alá .
  5. 20 percig dinszteljük, végül zsírjára sütjük, közben a rizst enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
  6. Egy közepes méretű tepsit a maradék zsírral kikenünk és a zsemlemorzsával beszórjuk.
  7. Beterítjük káposztalevelekkel, rászórjuk a rizs felét, majd a pörköltet.
  8. Rákenjük a tejföl 1/3 -át, amit előzőleg az egész tojással összekevertünk.
  9. Ismét káposztalevél, aztán a rizs másik fele következik, majd, a pörkölts ismét, amit beborítunk káposztalevéllel.
  10. Rákenjük a maradék tejfölt.
  11. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul /kb. 3o perc/.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése