2011. szeptember 30., péntek

Kínai csípős-savanyú leves

hozzávalók 6 főre 

  • 3 l alaplé /csontleves (kockából 2 erőleves+1 marhahús leves)
  • 20 dkg sovány sertéshús (vagy csirkemell), csíkokra vágva
  • 0,5 csésze konzerv bambuszrügy, csíkokra vágva
  • 2.5 dkg szárított fafülgomba, összevágva
  • 15 dkg tofu (babsajt), csíkokra vágva
  • 2 ek fehérbor
  • 0,5 tk só
  • chilipaprika ízlés szerint
  • egy nagy csipet bors, lehetőleg frissen őrölt
  • 2 ek dark (sötét) szójaszósz
  • 2 ek szójaszósz normál
  • 2 ek kukoricaliszt (étkezési keményítő), 4 ek vízben oldva
  • 1 tojás (habarva)
  • néhány csepp szezámolaj
  • 1 szál zöldhagyma, apróra vágva
  • 2 ek vörösborecet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése