Kínai csípős-savanyú leves
hozzávalók 6 főre
- 3 l alaplé /csontleves (kockából 2 erőleves+1 marhahús leves)
- 20 dkg sovány sertéshús (vagy csirkemell), csíkokra vágva
- 0,5 csésze konzerv bambuszrügy, csíkokra vágva
- 2.5 dkg szárított fafülgomba, összevágva
- 15 dkg tofu (babsajt), csíkokra vágva
- 2 ek fehérbor
- 0,5 tk só
- chilipaprika ízlés szerint
- egy nagy csipet bors, lehetőleg frissen őrölt
- 2 ek dark (sötét) szójaszósz
- 2 ek szójaszósz normál
- 2 ek kukoricaliszt (étkezési keményítő), 4 ek vízben oldva
- 1 tojás (habarva)
- néhány csepp szezámolaj
- 1 szál zöldhagyma, apróra vágva
- 2 ek vörösborecet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése