2011. szeptember 30., péntek

Mesealmás - ahogy Rezi készíti

hozzávalók 4 főre 

A tésztához:
  • 1/2 kg liszt
  • 15 dkg cukor
  • fél cs sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg sütőmargarin
  • 1 egész tojás
  • 2 és fél ek tejföl
  • 1 tojássárgája
A töltelékhez:
  • 1 kg reszelt alma (levétől kifacsarva)
  • zsemlemorzsa
  • cukor
  • fahéj

elkészítés 

  1. A sütőmargarint elmorzsoljuk a liszt, cukor, csipet só, sütőpor keverékével.
  2. A lisztes keverékre ráütünk egy egész tojást, majd mindezt összegyúrjuk.
  3. Mivel a tészta nem áll még össze, ezért 2-2,5 ek tejföllel gyúrjuk össze.
  4. A kapott tésztát elfelezzük, majd tepsi formára nyújtjuk, bő lisztes felületen, mert a tészta kissé ragadós.
  5. Belehelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. Marokban kifacsarjuk a reszelt alma levét, majd szépen egyenletesen rátesszük a tésztára. Az almát fahéjjal és kristálycukorral megszórjuk.
  7. Ezután kinyújtjuk a tészta másik felét is. Betakarjuk vele az almát, megkenjük 1 tojássárgájával, majd kb. 10-szer villával átszúrkáljuk a tetejét, hogy ne fújódjon fel a tészta.
  8. Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 23x38 cm cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése