hozzávalók 4 főre
A tésztához:
- 1/2 kg liszt
- 15 dkg cukor
- fél cs sütőpor
- csipet só
- 25 dkg sütőmargarin
- 1 egész tojás
- 2 és fél ek tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 kg reszelt alma (levétől kifacsarva)
- zsemlemorzsa
- cukor
- fahéj
elkészítés
- A sütőmargarint elmorzsoljuk a liszt, cukor, csipet só, sütőpor keverékével.
- A lisztes keverékre ráütünk egy egész tojást, majd mindezt összegyúrjuk.
- Mivel a tészta nem áll még össze, ezért 2-2,5 ek tejföllel gyúrjuk össze.
- A kapott tésztát elfelezzük, majd tepsi formára nyújtjuk, bő lisztes felületen, mert a tészta kissé ragadós.
- Belehelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
- Marokban kifacsarjuk a reszelt alma levét, majd szépen egyenletesen rátesszük a tésztára. Az almát fahéjjal és kristálycukorral megszórjuk.
- Ezután kinyújtjuk a tészta másik felét is. Betakarjuk vele az almát, megkenjük 1 tojássárgájával, majd kb. 10-szer villával átszúrkáljuk a tetejét, hogy ne fújódjon fel a tészta.
- Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 23x38 cm cm
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 23x38 cm cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése