A kolbászos paprikás krumpli vacsora utáni desszert:
Fahéjas-lekváros süti
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 30 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg vaj
- 20 dkg lekvár
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 3 teáskanál őrölt fahéj
- 45 dkg liszt
- 3 dl szódavíz
A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a lekvárt és a szódabikarbónát keverd össze homogén masszává. Add hozzá a reszelt citromhéjat, a fahéjat, a lisztet, és keverd simára. Apránként add hozzá a szódavizet. Kikent, kilisztezett tepsiben 180 fokon süsd meg. Vaníliás cukorral meghintve tálald.
Receptet
itt találtam és kitűnően bevált
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése