Hozávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
- 30 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- fél cs sütőpor
- 8 dkg Rama
- 1 tojás
- 2 ek tejföl
Töltelékhez:
- 1 ü magozott meggybefőtt
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 3 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 ek zsemlemorzsa
elkészítés
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral. A margarint kissé megolvasztjuk (én mikróban szoktam), majd hozzátesszük a liszthez. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd az egészet puha, omlós tésztává dolgozzuk. Ha igényli, egy kis lisztet adhatunk még hozzá.
- A meggybefőtt levéből 4 dl-t lábosba töltünk (ha kevesebb lenne az üvegben, akkor egészítsük ki vízzel). Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás pudingport, és a szokásos módon elkészítjük, mintha vaníliás pudingot főznénk.
- Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, beletesszük a tepsibe, és egy villával megszúrkáljuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, majd rákanalazzuk a langyosra hűlt pudingot, és a tetejére rendezzük a meggybefőttet. Végül az egész tölteléket megszórjuk a vaníliás cukorral. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és ezzel betakarjuk a süteményt. A tetejét is átszúrkáljuk villával.
- Betesszük az előmelegített sütőbe, és tűpróbáig sütjük. Felkockázva, porcukorral megszórva tálaljuk. Langyosan a legfinomabb!
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
20x30x6 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése