2012. március 3., szombat

Szombati sütim: vaníliapudingos meggyes pite



Hozávalók:
Tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • fél cs sütőpor
  • 8 dkg Rama
  • 1 tojás
  • 2 ek tejföl

Töltelékhez:
elkészítés
  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral. A margarint kissé megolvasztjuk (én mikróban szoktam), majd hozzátesszük a liszthez. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd az egészet puha, omlós tésztává dolgozzuk. Ha igényli, egy kis lisztet adhatunk még hozzá. 
  2. A meggybefőtt levéből 4 dl-t lábosba töltünk (ha kevesebb lenne az üvegben, akkor egészítsük ki vízzel). Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás pudingport, és a szokásos módon elkészítjük, mintha vaníliás pudingot főznénk. 
  3. Egy tepsit kivajazunk és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk, beletesszük a tepsibe, és egy villával megszúrkáljuk. Rászórjuk a zsemlemorzsát, majd rákanalazzuk a langyosra hűlt pudingot, és a tetejére rendezzük a meggybefőttet. Végül az egész tölteléket megszórjuk a vaníliás cukorral. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, és ezzel betakarjuk a süteményt. A tetejét is átszúrkáljuk villával. 
  4. Betesszük az előmelegített sütőbe, és tűpróbáig sütjük. Felkockázva, porcukorral megszórva tálaljuk. Langyosan a legfinomabb! 
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
20x30x6 cm
Haonló receptek még itt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése