2012. március 4., vasárnap

Mai ebéd: kínai szezámmagos csirke (csíkok)



Lisztből (az eredeti recept szerinti keményítő elhagyható), tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk azzal a kiegészítéssel, hogy sütőporral lazítjuk. Ebbe forgatjuk bele a csirkemell csíkokat, majd forró olajban hirtelen kisütjük és az alábbi mázban forgatjuk át:
Olajbat hevítünk, bele szezámmagot szórunk, ketchupot, picike szójaszószt, mézet és MÉZES-MUSTÁROS CSÍPŐS fűszersót (szintén eltérés az eredeti recepttől). Ezeket az összetevőket összeforraljuk, ha sűrű volna, vízzel hígíthatjuk, és azon forrón megmártogathatjuk a bundázott húscsíkokat.
Köretként rizsköretet kínáltam: mexikói zöldségkeverékkel, a levesből kimaradt kelkáposzta csíkokkal, hagymakarikákkal (1/4-nyi hagyma) és egy icipici rozmaring törmelékkel.

Receptötlet és fénykép innen:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése