2011. augusztus 26., péntek

Almás béles -Almás pite 5. recept

hozzávalók 4 főre 

Tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg zsír
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kk só
  • 1 tk cukor
  • 1 kk sütőpor
Töltelékhez:
  • 1-1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 fél ek fahéj
  • 2 ek zsemlemorzsa 

elkészítés 

  1. A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. Vékony linzertésztát kapunk.
  2. Az egyik lapot tepsibe tesszük, és a tölteléket rákenjük.
  3. Majd ráhelyezzük a másik lapot, tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.
  4. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokra állítva megsütjük kb. 30 perc alatt.
  5. Megszórjuk porcukorral.
Töltelék elkészítése:
  1. A töltelékhez az almát magházától megtisztítjuk.
  2. Legyaluljuk, és egy edényben a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
  3. Félrehúzzuk, és a zsemlemorzsát belekeverjük.
  4. Ha teljesen kihűlt, a tésztára kenjük.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x40 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése