hozzávalók 4 főre
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kk só
- 1 tk cukor
- 1 kk sütőpor
elkészítés
- A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, két lapba kinyújtjuk. Vékony linzertésztát kapunk.
- Az egyik lapot tepsibe tesszük, és a tölteléket rákenjük.
- Majd ráhelyezzük a másik lapot, tetejét tejjel vagy tojással megkenjük.
- Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokra állítva megsütjük kb. 30 perc alatt.
- Megszórjuk porcukorral.
- A töltelékhez az almát magházától megtisztítjuk.
- Legyaluljuk, és egy edényben a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
- Félrehúzzuk, és a zsemlemorzsát belekeverjük.
- Ha teljesen kihűlt, a tésztára kenjük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x40 cm
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 25x40 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése