2011. augusztus 20., szombat

Rozmaringos-chilis sajtropogós

hozzávalók 4 főre 

  • 50 g vaj
  • 150 g zabpehely
  • 175 g Cheddar sajt
  • 1 felvert tojás
  • 2 púpos ek frissen aprított rozmaring
  • 1 tk chilipehely vagy por
  • só, bors (ízlés szerint)

elkészítés 

  1. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a chilipelyhet és a rozmaringot, pár másodpercig ebben forrósítjuk, hogy az illóolajok kijöjjenek a rozmaringból és a chiliből is.
  2. A zabpelyhet és a lereszelt sajtot keverjük össze, majd öntsük rá a felvert tojást és a kicsit már kihűlt, fűszeres vajat.
  3. Jól dolgozzuk össze. Egy morzsás, de ragadós keveréket kapunk.
  4. Legalább gáztepsi méretben süssük. Ezt kenjük meg kevés vajjal, majd erre tegyük a sütöpapírt és nyomkodjuk rá. Ez azért kell, hogy a sütöpapír ne csúszkáljon. Burítsuk rá a keveréket, majd a kezünkkel egyszerűen kezdjük el lelapogatni, lenyomkodni. Addig csináljuk, amíg a massza max. 3-4 mm vastag nem lesz mindenhol. A vastagságra ügyeljünk. Ha valahol vastgabb a massza, ott nem lesz olyan ropogós.
  5. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 30-35 percig. Akkor jó, ha már nem "habzik" a massza teteje, ezt látni fogjuk.
  6. Várjuk meg amíg kihűl, és törjük darabokra.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35x40x3 cm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése