Recept: (6 személyre)
1 kg aprószemű burgonya
1 fej salotta hagyma
5 tojás
5 dl tejföl
2 dl joghurt vagy kefír
2 kávéskanál dijoni mustár, lehet csípős is
olívaolaj ízlés szerint
só
bors
zöldfűszerek:
snidling
petrezselyem
kapor
bazsalikom
tárkony
lestyán
rukola
a tálaláshoz egy csomag vegyes saláta keverék
A fűszereket megmosom, leszárítom, és késsel nagyon apróra vágom. Nem sajnáltam rá az időt, nem tettem robotgépbe őket, mert némelyik megkeseredhet. Összekeverem a zöldfűszereket a mustárral, a szintén apróra vágott hagymával, sózom, borsozom, majd hozzáöntöm a tejfölt és a joghurtot. Időközben a burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, beleaprítom a tejfölös-fűszeres mártásba, ha szükséges, még sózom és borsozom, aztán mehet a hűtőbe. Másnap már nincs vele más dolgom, mint a saláta keveréket tálra rendezni, középre felhalmozni a burgonyasalátát, és a keményre főtt tojásokkal körberakni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése