2011. augusztus 26., péntek

Almás csiga

hozzávalók 4 főre 

  • 50 dkg rétesliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • csipet reszelt citromhéj
  • 9 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 5 db alma
  • 10 dkg dióbél
  • 4 tk őrölt fahéj
nyújtáshoz
  • liszt
csigák kenéséhez

elkészítés 

  1. A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral, 2 evőkanál langyos tejjel, valamint 1 evőkanál liszttel, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
  2. A maradék lisztet és cukrot tegyük egy keverőtálba, és adjunk hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, a sót, valamint a citromhéjat.
  3. 5 dkg vajat olvasszunk meg, hagyjuk kihűlni, majd a megkelt élesztővel és tojással együtt adjuk a keverőtál tartalmához. A maradék tejet is öntsük hozzá. Az egészet gyúrjuk tésztává, és tegyük félre kelni.
  4. Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. A diót törjük apróbb-nagyobb darabokra.
  5. A belisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. 7 mm vastagságúra a megkelt tésztát. A maradék vajat olvasszuk meg, és kenjük át vele. Osszuk el rajta a reszelt almát, majd szórjuk meg a maradék vaníliás cukorral, a fahéjjal, valamint a dióval.
  6. A tésztát csavarjuk fel, és vágjuk 3 cm vastag szeletekre. Kenjük meg olajjal, aztán a kivajazott tepsibe téve 15 percig hagyjuk kelni a csigákat.
  7. 5 percig 200 fokra előmelegített sütőben süssük a csigákat, majd 180 fokon 15 perc alatt süssük készre.
  • olaj
tepsi kikenéséhez
  • vaj

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése