2011. augusztus 9., kedd

Francia tojásleves

hozzávalók 4 főre 

  • 6 db főtt tojás
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 2 db erőleveskocka
  • 2 evőkanál mustár
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • frissen vágott snidling
  • frissen őrölt bors

elkészítés 

  1. A megtisztított sárgarépát lereszeljük a finomfogú reszelőn, ugyanezen a hagymát is, a főtt tojásokat pedig a nagyfogú reszelőn reszeljük le, a snidlinget apróra vágjuk.
  2. A vajból egy kanál liszttel zsemleszínű rántást készítünk.
  3. 1 l vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockát, a lereszelt tojást, sárgarépát, hagymát; a mustárt és a citromlevet.
  4. Jól összeforraljuk.
  5. A liszttel kevert tejszínnel habarjuk.
  6. Hozzáadjuk a snidlinget, borsot darálunk, egy forralás és kész!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése