2011. augusztus 14., vasárnap

Fokhagymás camembert szőlővel

hozzávalók 4 főre 

elkészítés 

  1. A fokhagymagerezdeket 6-6 részre vágjuk és 1 kk. olívaolajjal elkeverjük. A fűszerkeverékkel összekeverjük és a sajt tetejébe dugdossuk.
  2. 4 alufólialapot tépünk,az oldalait felhajtogatjuk, hogy "kosár" legyen belőlük.
  3. 1-1 kk olívaolajat csurgatunk bele és rátesszük a sajtot. 1-1 evőkanál fehérbort öntünk rá. Tetejét borssal megszórjuk.
  4. A fóliát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben (légkeveréses  kb. 180 fokon) 15 percig sütjük.
  5. Az utolsó 2-3 percre a fóliát leszedjük, hogy a sajtok teteje megpiruljon.
  6. Amíg sül a sajt, a szőlőt leszemezzük, félbevágjuk, kimagozzuk. Olvasztott vajon megfuttatjuk, átforrósítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése