Fokhagymás camembert szőlővel
hozzávalók 4 főre
elkészítés
- A fokhagymagerezdeket 6-6 részre vágjuk és 1 kk. olívaolajjal elkeverjük. A fűszerkeverékkel összekeverjük és a sajt tetejébe dugdossuk.
- 4 alufólialapot tépünk,az oldalait felhajtogatjuk, hogy "kosár" legyen belőlük.
- 1-1 kk olívaolajat csurgatunk bele és rátesszük a sajtot. 1-1 evőkanál fehérbort öntünk rá. Tetejét borssal megszórjuk.
- A fóliát ráhajtjuk. Előmelegített sütőben (légkeveréses kb. 180 fokon) 15 percig sütjük.
- Az utolsó 2-3 percre a fóliát leszedjük, hogy a sajtok teteje megpiruljon.
- Amíg sül a sajt, a szőlőt leszemezzük, félbevágjuk, kimagozzuk. Olvasztott vajon megfuttatjuk, átforrósítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése