Paradicsom saláta 1.
hozzávalók 4 főre
- 1 kg paradicsom
- 2 fej hagyma
- ecet
- olaj
- só
- frissen őrölt bors
- frissen vágott petrezselyemzöld
elkészítés
- Karikára vágjuk a paradicsomot és félkarikára a hagymát.
- A tálalásra alkalmas tálba elterítjük a paradicsom negyedét, rá a hagyma negyedét szálakra szedve.
- Sózzuk, borsot darálunk rá.
- Még 3 ugyanilyen réteg.
- Ecettel és olajjal locsoljuk.
- Petrezselyemzölddel bőven szórjuk.
- Fogyasztás előtt legalább egy órát pihentetjük.
Paradicsom saláta 2.
hozzávalók 2 főre
- 5-6 paradicsom
- 1/2 ek oregáno
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1/2 ek borecet
- só
- chili
- 4-5 levél friss bazsalikom
elkészítés
- Felszeleteljük a paradicsomot, besózzuk és várunk 8-10 percet.
- Oregánóval megszórjuk, majd borecetet és olívaolajat öntünk rá.
- Ízlés szerint finomra vágott bazsalikomot, fokhagymát és chilit adunk hozzá.
Paradicsom saláta 3.
- 6 nagyobb paradicsom
- 1 fej közepes fehér, édes hagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2-3 evőkanál ecet
- őrölt bors
- só
elkészítés
- A paradicsomokat vékony karikára vágjuk. A hagymát felkockázzuk. Egy salátás tálba tesszük.
- Megsózzuk, ráöntjük az olajat és az ecetet.
- Tetejét őrölt borssal ízesítjük.
- Egy -két órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése