2011. augusztus 26., péntek

Zabpelyhes keksz

hozzávalók 4 főre 

  • 15 dkg puha margarin / vaj
  • csipetnyi só
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg barna cukor
  • 1 tojás
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt (másfajta is jó)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 5 - 10 dkg mazsola / vagy 10 dkg darabolt csokoládé
  • 1/2 kk szódabikarbóna

elkészítés 

  1. A margarint (vagy vajat) csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónás, fahéjjal elkevert lisztet, és a zabpelyhet.
  2. Az összeállított tésztát hűtőbe tesszük kb. 1/2-1 órára.
  3. A masszából kanállal diónyi darabokat tépkedünk, és egymástól kissé távolabbra, papírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk őket, majd a megnedvesített kanál hátával korong-formára ellapítgatjuk.
  4. Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 12-15 perc alatt.
  5. Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik. Ne süssük túl, mert kiszárad. Kb. 35. db lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése