2011. augusztus 15., hétfő

Kötött tésztaleves

Kötött tésztaleves
25 dkg liszthez 2 db tojást téve, fél deci vízzel levestésztát gyúrunk; deszkán nyújtófával kinyújtjuk. Egy jó evõkanálnyi zsíron vagy olajon megfonnyasztunk egy fej apróra vágott vöröshagymát. Ha már levettük a tûzrõl, meghintjük egy kiskanálnyi paprika–õröltbors keverékkel. A fûszeres hagymát egy kanállal szétkenjük a tésztán. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk a megkent levéltésztát. Csíkonként felhajtjuk, lazán, zsinórszerû sodratra. Ennek végére laza csomót kötünk, azt leszakítjuk, félretesszük. Ezt ismételjük, amíg a tészta elfogy.
A kötött tésztát zöldségekkel, fûszerekkel ízesített levesbe fõzzük, kb. 20 percig. Akkor kész, ha kanállal kettévágjuk, s látjuk: a belseje puha, nem fehér, nem lisztes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése