2011. augusztus 9., kedd

Tojásleves


hozzávalók 4 főre 

  • 4 db tojás
  • 2 ek liszt
  • 1 ek zsír (vagy 1-2 ek olaj)
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tk pirosarany
  • 4-5 babérlevél
  • 1 tk ecet
  • 1 tk só
  • 2 dl tejföl

elkészítés 

  1. A lisztet a zsíradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és kb. 2,5 l vízzel felengedjük.
  2. Beletesszük a megpucolt, egészben hagyott hagymát, a pirosaranyat és a babérleveleket.
  3. Óvatosan főzzük (mert hajlamos kifutni) kb. 20 percig, aztán belekeverjük az ecetet és a sót.
  4. A nyers tojásokat egyenként, kis szünetekkel óvatosan beleengedjük, vigyázva, hogy egészben maradjanak.
  5. Végül a tejföllel felforraljuk.
  6. Tálalás előtt a hagymát és a babérleveleket kidobjuk a levesből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése