Tojásleves
hozzávalók 4 főre
- 4 db tojás
- 2 ek liszt
- 1 ek zsír (vagy 1-2 ek olaj)
- 2 tk pirospaprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tk pirosarany
- 4-5 babérlevél
- 1 tk ecet
- 1 tk só
- 2 dl tejföl
elkészítés
- A lisztet a zsíradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és kb. 2,5 l vízzel felengedjük.
- Beletesszük a megpucolt, egészben hagyott hagymát, a pirosaranyat és a babérleveleket.
- Óvatosan főzzük (mert hajlamos kifutni) kb. 20 percig, aztán belekeverjük az ecetet és a sót.
- A nyers tojásokat egyenként, kis szünetekkel óvatosan beleengedjük, vigyázva, hogy egészben maradjanak.
- Végül a tejföllel felforraljuk.
- Tálalás előtt a hagymát és a babérleveleket kidobjuk a levesből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése