Cukkinis-ricottás penne
hozzávalók 4 főre
- 50 dkg penne tészta
- 2 vékonyabb, hosszúkás cukkini
- 15 dkg ricotta
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- frissen őrölt fekete bors
- olívaolaj
elkészítés
- A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és először vastagabb karikákra, majd a karikákat nyegyedekre vágjuk.
- Pici olívaolajon, alacsony lángon elkezdjük főzni, sózzuk, borsozzuk.
- Ha a saját levét elfőtte, aláöntjük a fehérbort. Lefedve addig főzzük, amíg meg nem puhul, és a bor teljesen el nem párolog alóla.
- A tésztát sós vízben a szokásos módon al dentére főzzük.
- Ha a cukkini kész, hozzákeverjük a ricottát, hagyjuk, hogy egy picit felolvadjon, párat keverünk rajta, majd a leszűrt tésztához keverjük az egészet, és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése