2011. augusztus 27., szombat

Cukkinis-ricottás penne

hozzávalók 4 főre 

  • 50 dkg penne tészta
  • 2 vékonyabb, hosszúkás cukkini
  • 15 dkg ricotta
  • 1 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt fekete bors
  • olívaolaj

elkészítés 

  1. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és először vastagabb karikákra, majd a karikákat nyegyedekre vágjuk.
  2. Pici olívaolajon, alacsony lángon elkezdjük főzni, sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha a saját levét elfőtte, aláöntjük a fehérbort. Lefedve addig főzzük, amíg meg nem puhul, és a bor teljesen el nem párolog alóla.
  4. A tésztát sós vízben a szokásos módon al dentére főzzük.
  5. Ha a cukkini kész, hozzákeverjük a ricottát, hagyjuk, hogy egy picit felolvadjon, párat keverünk rajta, majd a leszűrt tésztához keverjük az egészet, és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése