2011. augusztus 19., péntek
Erdélyi juhtúrós puliszka
- 1 l víz
- 20 deka kukoricadara ( nevetségesen olcsó, 20 deka 50 ftra jön ki, és 4 főnyi puliszka lesz belőle...)
- szalonna, tejföl, hagyma ízlés szerint (jó bőven tessék mérni)
- 20 deka juhtúró, jó érett (380 ft piacon)
A vizet elkezdtem forralni, és mikor gyöngyözött, apránként beleöntöttem, habverővel kevergetve, a kukoricadarát. Először hígnak fog tűnni, de baromira megdagad, később a keverése már komoly izommunka lesz. Olyan negyed órát főztem folyamatosan kevergetve a sűrű masszát, hogy tuti megfőjön rendesen. Eztán belekevertem a juhtúrót is, és formába öntöttem, és megdermesztettem.
Mikor ettük, szalonnát és annak zsírján pirított hagymát sütöttem hozzá, és tejföllel meglocsoltuk.
Valami fantasztikus. A juhtúrós puliszka ahogy olyan érett, sajtos-sós áthallású, a tejföl jó hűs, az édesre pirult hagyma és a jó kis sós, ropogós szalonna, hát istenem, valami olyan egyveleget alkot, hogy be kell szarni, kurvajó. Tényleg nem gondoltam, hogy én, aki nem szereti az ilyen parasztkajákat, ennyire lenyűgöz ez!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése