2011. augusztus 8., hétfő

Csípős sertés- és csirkenyársak

hozzávalók 3 főre 

A húspáchoz:
  • 6 ek csípős pirosarany
  • 8 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk borsikafű
  • 2 tk majoranna
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 1 tk őrölt chilipaprika
  • olívaolaj
Cukkinipáchoz:
  • 1 tk borsikafű
  • 1 tk majoranna
  • 1 mk őrölt feketebors
  • 1 csipet őrölt chilipaprika
  • kevés olívaolaj 

elkészítés 

  1. A húsok pácolásához kevés olívaolajban alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd a húsokat nagyobb kockákra vágjuk. (Sózni nem kell, mert a pác elég sós.)
  2. A pácot külön tálakba öntve megfelezzük, az egyikbe a sertéshúst, a másikba pedig a csirkemellett tesszük.
  3. Mindkét húsadagra annyi olívaolajat öntünk még, hogy a húst ellepje, majd jól összeforgatjuk, hogy a páclé mindenhol átjárja, és lefóliázva, hűtőben 1 napig pihentetjük.
  4. A cukkinit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a karikákat negyedeljük, és mindkét oldalukon besózzuk.
  5. Ha a cukkini megpuhult, és levet engedett, lemossuk róla a sót, és jól lecsepegtetjük, megszárítjuk.
  6. A cukkinicikkeket beszórjuk a fűszerekkel, megöntözzük egy kevés olívaolajjal, és lefedve, szintén 1 napig hagyjuk állni.
  7. A saslikhoz a hagymákat nyolcadoljuk, a hagymacikkeket ketté is választhatjuk.
  8. A kihegyezett hurkapálcára, saslikpálcára vagy fémnyársra először hagymát, majd húst, azután cukkinit szúrunk, és ezt a sorrendet ismételjük még 2-szer. 
  9. A kész nyársakat kerti grillen vagy sütőben pirosra sütjük.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése