hozzávalók 3 főre
- 25 dkg sertéscomb
- 1 egész csirkemell
- 1 db cukkini
- 4 db vöröshagyma
- só
- 6 ek csípős pirosarany
- 8 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk borsikafű
- 2 tk majoranna
- 1 tk őrölt feketebors
- 1 tk őrölt chilipaprika
- olívaolaj
- 1 tk borsikafű
- 1 tk majoranna
- 1 mk őrölt feketebors
- 1 csipet őrölt chilipaprika
- kevés olívaolaj
elkészítés
- A húsok pácolásához kevés olívaolajban alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd a húsokat nagyobb kockákra vágjuk. (Sózni nem kell, mert a pác elég sós.)
- A pácot külön tálakba öntve megfelezzük, az egyikbe a sertéshúst, a másikba pedig a csirkemellett tesszük.
- Mindkét húsadagra annyi olívaolajat öntünk még, hogy a húst ellepje, majd jól összeforgatjuk, hogy a páclé mindenhol átjárja, és lefóliázva, hűtőben 1 napig pihentetjük.
- A cukkinit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a karikákat negyedeljük, és mindkét oldalukon besózzuk.
- Ha a cukkini megpuhult, és levet engedett, lemossuk róla a sót, és jól lecsepegtetjük, megszárítjuk.
- A cukkinicikkeket beszórjuk a fűszerekkel, megöntözzük egy kevés olívaolajjal, és lefedve, szintén 1 napig hagyjuk állni.
- A saslikhoz a hagymákat nyolcadoljuk, a hagymacikkeket ketté is választhatjuk.
- A kihegyezett hurkapálcára, saslikpálcára vagy fémnyársra először hagymát, majd húst, azután cukkinit szúrunk, és ezt a sorrendet ismételjük még 2-szer.
- A kész nyársakat kerti grillen vagy sütőben pirosra sütjük.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési mód: alul-felül sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése