Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricadara
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 nagyobb fej lilahagyma
- 20 dkg apró szemű gomba
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 2 ág friss kakukkfű
- 1 db zöldségleves kocka
- só, darált bors
- reszelt parmezán sajt
Mossuk meg alaposan a gombákat, majd csepegtessük le jól egy szűrőedényben. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, csorgassuk bele az olívaolajat, majd tegyük bele a vékony cikkekre felszeletelt lilahagymát és az egész gombafejeket. Fűszerezzük kakukkfűlevéllel, darált borssal, majd erőslángon pirítsuk két percig.
Vágjuk adagnyi téglaformákra a kihűlt kukoricakását, majd tegyük egymás mellé egy olívaolajjal kikent tűzálló tálba. Halmozzuk a tetejére a megpirított gombás hagymát. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal, majd tegyük előmelegített sütőbe és 160 fokon süssük 15 percig.
Húsnélküli ételnek is fenséges, de finom körítése lehet grill partikon sült sajtoknak, báránynak, kolbásznak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése