Chilis-fokhagymás-cukkinis tésztaszósz
hozzávalók 2 főre
- 2 db közepes cukkini
- 2 szál újhagyma (lehet más hagyma is)
- 1 csokor petrezselyem
- 4-5 szem paradicsom
- 2-3 duci gerezd fokhagyma
- szárított chili / chilipor ízlés szerint (mi jó csípősen szeretjük)
- só
- olívaolaj
- parmezán (ízlés szerint)
elkészítés
- A finomra szeletelt hagymát olívaolajon megfuttatjuk. (Én az újhagyma zsenge zöldjét is bele szoktam tenni.)
- A vékony, hosszúkás (2-3cm) szeletekre vágott cukkinit a hagymához adjuk, sózzuk, és fedő alatt párolni kezdjük. (Ha a cukkini fiatal, akkor a héját is rajtahagyhatjuk, a magházával együtt darabolhatjuk. Ha már öregecske, akkor hámozzuk meg és vájjuk ki a magokat, illetve kicsit több alapanyaggal számoljunk.)
- 6-7 perc után hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot és a chiliport.
- Amikor kezd szétfőni, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, illetve az apróra vágott petrezselymet.
- Még egyet rottyantunk rajta, és máris kész.
- (Én általában teljes kiőrlésű tönköly spagettivel tálalom, de pennével vagy fusillivel is finom.) A tetejét reszelt parmezánnal hintjük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése