2011. augusztus 27., szombat

Chilis-fokhagymás-cukkinis tésztaszósz

 

hozzávalók 2 főre 
  • 2 db közepes cukkini
  • 2 szál újhagyma (lehet más hagyma is)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4-5 szem paradicsom
  • 2-3 duci gerezd fokhagyma
  • szárított chili / chilipor ízlés szerint (mi jó csípősen szeretjük)
  • olívaolaj
  • parmezán (ízlés szerint)

elkészítés 

  1. A finomra szeletelt hagymát olívaolajon megfuttatjuk. (Én az újhagyma zsenge zöldjét is bele szoktam tenni.)
  2. A vékony, hosszúkás (2-3cm) szeletekre vágott cukkinit a hagymához adjuk, sózzuk, és fedő alatt párolni kezdjük. (Ha a cukkini fiatal, akkor a héját is rajtahagyhatjuk, a magházával együtt darabolhatjuk. Ha már öregecske, akkor hámozzuk meg és vájjuk ki a magokat, illetve kicsit több alapanyaggal számoljunk.)
  3. 6-7 perc után hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot és a chiliport.
  4. Amikor kezd szétfőni, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, illetve az apróra vágott petrezselymet.
  5. Még egyet rottyantunk rajta, és máris kész.
  6. (Én általában teljes kiőrlésű tönköly spagettivel tálalom, de pennével vagy fusillivel is finom.) A tetejét reszelt parmezánnal hintjük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése