Camembert sajt diós panírban, áfonyával
hozzávalók 2 főre
panírhoz
- liszt
- 2 db tojás
- csipet só
- zsemlemorzsa
- darált dió
sütéshez
- olaj (ujjnyi magasan álljon a serpenyőben)
áfonyaszószhoz
- 200 g áfonya (fagyasztott vagy friss)
- 3 ek méz
- 1 kk őrölt fahéj
- 3 ek vaj
elkészítés
- A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk rajta és kész.
- A sajtkarikákat elnegyedeljük.
- A camembert darabokat duplán panírozzuk (ezáltal biztosítva, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben): először lisztbe, majd csipet sóval ízesített, felvert tojásba, újra lisztbe és tojásba, végül a zsemlemorzsával elkevert darált dióba forgatjuk (az arány: fele morzsa, fele dió legyen).
- Serpenyőben (ujjnyi magasan) olajat hevítünk, és pár perc alatt aranyszínűre sütjük a bundázott sajtdarabkák mindkét felét. Óvatosan forgassuk a sajtot, villát még véletlenül se szúrjunk bele!
- Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Azon melegében tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése