2011. augusztus 14., vasárnap

Camembert sajt diós panírban, áfonyával

 

hozzávalók 2 főre 

panírhoz
  • liszt
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • zsemlemorzsa
  • darált dió
sütéshez
  • olaj (ujjnyi magasan álljon a serpenyőben)
áfonyaszószhoz
  • 200 g áfonya (fagyasztott vagy friss)
  • 3 ek méz
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 3 ek vaj

elkészítés 

  1. A szószhoz az áfonyát a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk. (Ha friss áfonyával készítjük, kevés vizet adjunk hozzá.) Hozzáadjuk a vajat, kisebb kockákban. Még egyet forralunk rajta és kész.
  2. A sajtkarikákat elnegyedeljük.
  3. A camembert darabokat duplán panírozzuk (ezáltal biztosítva, hogy ne folyjon ki a sajt sütés közben): először lisztbe, majd csipet sóval ízesített, felvert tojásba, újra lisztbe és tojásba, végül a zsemlemorzsával elkevert darált dióba forgatjuk (az arány: fele morzsa, fele dió legyen).
  4. Serpenyőben (ujjnyi magasan) olajat hevítünk, és pár perc alatt aranyszínűre sütjük a bundázott sajtdarabkák mindkét felét. Óvatosan forgassuk a sajtot, villát még véletlenül se szúrjunk bele!
  5. Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot. Azon melegében tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése