2011. augusztus 9., kedd

Fokhagymás tojásleves

hozzávalók 4 főre 

  • 4 tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek olaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 1-2 ek 8%-os ecet

elkészítés 

  1. Az olajon a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, kicsit átforgatjuk, megszórjuk a pirospaprikával, és felengedjük 1-1,5 l vízzel. (Finomabb, ha kicsit sűrűbb.)
  2. Megsózzuk, és kb 5 percig főzzük.
  3. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és beletesszük az ecetet. Vigyázni kell, mert az ecettől felhabzik a leves, és ha túl tele az edény,  könnyen kifut!
  4. Visszatesszük a tűzre, de csak takaréklángra, és óvatosan beleütjük a tojásokat.
  5. Lassan főzzük kb. még 5 percig, hogy a tojások sárgája is keményre főjön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése