Fokhagymás tojásleves
hozzávalók 4 főre
- 4 tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek olaj
- 3 dkg liszt
- 1 kk pirospaprika
- só
- 1-2 ek 8%-os ecet
elkészítés
- Az olajon a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, kicsit átforgatjuk, megszórjuk a pirospaprikával, és felengedjük 1-1,5 l vízzel. (Finomabb, ha kicsit sűrűbb.)
- Megsózzuk, és kb 5 percig főzzük.
- Ekkor lehúzzuk a tűzről, és beletesszük az ecetet. Vigyázni kell, mert az ecettől felhabzik a leves, és ha túl tele az edény, könnyen kifut!
- Visszatesszük a tűzre, de csak takaréklángra, és óvatosan beleütjük a tojásokat.
- Lassan főzzük kb. még 5 percig, hogy a tojások sárgája is keményre főjön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése