hozzávalók 10 főre
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 1 kis doboz tejföl
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
- búzadara a hintéshez
- 1/2 kg birsalma
- 1 kg alma
- 3 cs vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- fahéj
- 5 dkg dió
elkészítés
- A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
- A birsalmát megtisztítjuk és megpároljuk.
- Az 1 kg almát megtisztítjuk és egy nagy tálba lereszeljük, majd hozzáadjuk a párolt birset, a vaníliás cukrot, kristálycukrot és a fahéjat. Jól összekeverjük.
- Kivesszük a hűtőböl a tésztát és 2 részre osztjuk.
- Az egyik részt kinyújtkuk tepsi nagyságúra és beletesszük. Megszórjuk búzadarával és rásimítjuk a tölteléket.
- Újra megszórjuk buzadarával, majd kinyújtjuk a másik tésztát és beborítjuk a tölteléket.
- Felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk.
- A diót apróra vágjuk és kristálycukorral együtt a sütemény tetejére szórjuk.
- Közepesen meleg (180 fok) sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése