2011. augusztus 26., péntek

Birsalmáspite

hozzávalók 10 főre 

A tésztához
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1/2 cs sütőpor
  • csipet só
  • búzadara a hintéshez
 A töltelékhez
  • 1/2 kg birsalma
  • 1 kg alma
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • fahéj
  • 5 dkg dió

elkészítés 

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A birsalmát megtisztítjuk és megpároljuk.
  3. Az 1 kg almát megtisztítjuk és egy nagy tálba lereszeljük, majd hozzáadjuk a párolt birset, a vaníliás cukrot, kristálycukrot és a fahéjat. Jól összekeverjük.
  4. Kivesszük a hűtőböl a tésztát és 2 részre osztjuk.
  5. Az egyik részt kinyújtkuk tepsi nagyságúra és beletesszük. Megszórjuk búzadarával és rásimítjuk a tölteléket.
  6. Újra megszórjuk buzadarával, majd kinyújtjuk a másik tésztát és beborítjuk a tölteléket.
  7. Felvert tojással megkenjük és villával megszurkáljuk.
  8. A diót apróra vágjuk és kristálycukorral együtt a sütemény tetejére szórjuk.
  9. Közepesen meleg (180 fok) sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése