Hozzávalók:
1 kg kész csimbók, más néven kötött tészta
10 dkg libazsír
2+1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kk köménymag
5 dl tejföl
1 kk füstölt paprika
1 kk pirospaprika
1 kk őrölt bors
1 kk nagyszemű tengeri só
1 kk chili
1 dl olívaolaj
szurokfű
feta
A csimbókot sós vízben kifőzzük. Közben megpirítjuk a köménymagot, majd a libazsíron megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát és a fokhagymát, végül ebbe szedjük a kifőtt tésztát.
A maradék hagymát apró kockákra vágjuk, és a tejfölhöz keverjük.
A fűszeres olajhoz összekeverjük a fűszereket az olajjal.
Tálalásnál a tésztára tejfölt kanalazunk, erre fetát morzsolunk, majd erre csurgatjuk a fűszeres olajat, végül erre szórjuk a szárított szurokfüvet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése