2011. augusztus 19., péntek

Rukola-pesztós tészta


Hozzávalók (2-3 adag)
- fél marék mediterrán fenyőmag
- 120-150 ml lágy olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet só
- 30-40 g parmezán vagy grana padano
- 2 marék rukola
- 300-350 g tészta
Felteszem a tésztafőző vizet. A fenyőmagot serpenyőben megpirítom, megvárom, kicsit hűljön. A rukolát megmosom, salátacentrifugában megszárítom. Turmixgépben olívaolajon darabosra turmixolom a fenyőmagot és a fokhagymát, majd jöhet hozzá a parmezán, legvégül a rukola, ha túl sűrű lenne, egy kevés olajjal lágyítom. Kifőzöm a tésztát, ráöntöm a pesztót, összeforgatom és tálalom. Egy kis reszelt parmezán nem rontja el :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése