2011. augusztus 20., szombat

Penne Roma

hozzávalók 4 főre 

  • 30 dkg császárszalonna
  • 30 dkg cukkini
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 0,5 kg penne tészta
  • trappista sajt
  • bors

elkészítés 

  1. A császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy kevés zsiradékon egy serpenyőben kiolvasztjuk, megpirítjuk.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. Rátesszük a császárszalonnára, és félig puhára pároljuk.
  3. A cukkinit megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk, majd a serpenyőbe tesszük.
  4. Amikor a cukkini félig megpuhult, ráöntjük a tejszínt, és készre pároljuk.
  5. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
  6. Főtt penne tésztával tálaljuk, és reszelt sajtot szórunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése