2011. augusztus 20., szombat

Kétmustáros-lencsés tésztasaláta

hozzávalók 4 főre 

  • 30 dkg pillangótészta
  • 1,2 dl majonéz
  • 2 tk dijoni magos mustár
  • 2 tk bajor mustár (édes)
  • 2 dl lencse
  • 1 fej lilahagyma
  • babérlevél
  • ételízesítő
  • bors
  • olaj

elkészítés 

  1. A lencsét előző nap áztassuk be, majd főzzük puhára egy babérlevéllel vegetás vízben. Ha kész, csepegtessük le.
  2. Főzzük ki a tésztát sós, olajos vízben.
  3. Keverjük ki a majonézt a kétféle mustárral, ízlés szerint borsozzuk.
  4. Aprítsuk fel a lilahagymát.
  5. A tésztát öntsük egy nagyobb üvegtálba, öntsük rá a mustáros szószt, forgassuk össze, adjuk hozzá a lencsét és a lilahagymát, keverjük össze. 
  6. A lencsét és a tésztát is hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt összekeverjük a salátát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése