Kétmustáros-lencsés tésztasaláta
hozzávalók 4 főre
- 30 dkg pillangótészta
- 1,2 dl majonéz
- 2 tk dijoni magos mustár
- 2 tk bajor mustár (édes)
- 2 dl lencse
- 1 fej lilahagyma
- babérlevél
- ételízesítő
- só
- bors
- olaj
elkészítés
- A lencsét előző nap áztassuk be, majd főzzük puhára egy babérlevéllel vegetás vízben. Ha kész, csepegtessük le.
- Főzzük ki a tésztát sós, olajos vízben.
- Keverjük ki a majonézt a kétféle mustárral, ízlés szerint borsozzuk.
- Aprítsuk fel a lilahagymát.
- A tésztát öntsük egy nagyobb üvegtálba, öntsük rá a mustáros szószt, forgassuk össze, adjuk hozzá a lencsét és a lilahagymát, keverjük össze.
- A lencsét és a tésztát is hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt összekeverjük a salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése