2011. augusztus 26., péntek

Almás pite 5. - baracklekváros

hozzávalók 6 főre 

  • 45 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 22 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • néhány  ek tejföl
  • 1,5 kg alma
  • 1 mk fahéj
  • 4 ek citromlé
  • 3-4 ek méz (lehetőleg virág)
  • 1-2 dl sárgabarack lekvár
  • csipet só

elkészítés 

  1. Lereszeljük az almákat, levét kinyomjuk (aki reszeli az megihatja a "munkabért")
  2. 1 kanál margarint hevítünk és hozzáadjuk a kinyomkodott almát. Átforgatjuk és hozzáadjuk a citromlevet, valamint a fahéjat, valamint a mézet.
  3. Pár percig kavarjuk és a töltelékkel el is készültünk.
  4. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, sót, cukrot és a margarint, összemorzsoljuk.
  5. Hozzáadjuk a tojás sárgákat és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk, amit kétfele veszünk.
  6. Gáztepsi nagyságúra sodorjuk az egyik lapot, bekenjük a baracklekvárral, majd ráterítjük a tölteléket.
  7. A másik tésztát is kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékre.
  8. Megkenjük az egyik tojásfehérjével és villával megszurkáljuk.
  9. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  10. Porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése