hozzávalók 6 főre
- 45 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 22 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- néhány ek tejföl
- 1,5 kg alma
- 1 mk fahéj
- 4 ek citromlé
- 3-4 ek méz (lehetőleg virág)
- 1-2 dl sárgabarack lekvár
- csipet só
elkészítés
- Lereszeljük az almákat, levét kinyomjuk (aki reszeli az megihatja a "munkabért")
- 1 kanál margarint hevítünk és hozzáadjuk a kinyomkodott almát. Átforgatjuk és hozzáadjuk a citromlevet, valamint a fahéjat, valamint a mézet.
- Pár percig kavarjuk és a töltelékkel el is készültünk.
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, sót, cukrot és a margarint, összemorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojás sárgákat és annyi tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk, amit kétfele veszünk.
- Gáztepsi nagyságúra sodorjuk az egyik lapot, bekenjük a baracklekvárral, majd ráterítjük a tölteléket.
- A másik tésztát is kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékre.
- Megkenjük az egyik tojásfehérjével és villával megszurkáljuk.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Porcukorral megszórjuk.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
sütési mód: hőlégkeveréses
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése