2011. augusztus 20., szombat

Cukkini ropogós

hozzávalók 4 főre 

  • 4 db cukkini (kb. 750g)
  • 5-6 szál újhagyma
  • 25 dkg feta sajt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kis csokor menta
  • 1 tkanál őrölt paprika
  • 14 dkg liszt
  • 3 tojás
  • pár ekanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 kis pohár tejföl

elkészítés 

  1. Lereszeljük a cukkiniket a reszelő nagyobbik lyukú oldalán (vagy késes betétű robotgéppel), majd 20 percre papír törlőkendőre tesszük, hogy levük lecsöpögjön. (Idő szűkében elég, ha jól kinyomkodjuk.)
  2. Apróra vágjuk az újhagymát és összekeverjük a fetával egy tálban.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, mentát, őrölt paprikát, lisztet és fokozatosan a felvert tojásokat. Az egészet jól megsózzuk, megborsozzuk.
  4. Végül a jól kikevert tésztához adjuk a lecsöpögtetett reszelt cukkinit.
  5. Serpenyőben felhevítjük az olajat és púpozott evőkanálnyi mennyiségeket halmozunk egymás mellé (kanállal kicsit ellapítjuk őket).
  6. Oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük. (kb. 25 darab lesz belőle)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése