2011. augusztus 19., péntek

Sós muffinok

 
Sós, "telejóval" muffin
- Alaprecept, plusz a hűtőben, spájzban fellelhető finomságok: kolbász, felvágott, reszelt vagy darabolt sajtok, hagyma (fokhagyma, póré, vörös, stb.), paprika, paradicsom és egyéb zöldségek

Alaprecept

"Nedves" hozzávalók: 1 csésze tejföl, 8 ek. olaj, 4 tojás, só, bors, majoranna, bazsalikom, stb.

"Száraz" hozzávalók: 4 csésze liszt, 1 cs. sütőpor

Összekeverjük a "nedves" és "száraz" összetevőket külön is, majd együtt is, és annyi tejjel lazítjuk, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk (kb. 1-1 és 1/2 csészényi), belekeverjük a hűtőből, spájzból vadászott, aprított finomságokat, és beleadagoljuk a muffinformák 3/4 részéig a masszát. Előmelegített, kb. 190 fokon sütjük!

Szilikonos formába nem kell se zsiradék, se sütőpapír, könnyen kijön majd a muffin, miután megsült!
A hagyományos, fém formákat nem árt, ha vékonyan kikenjük margarinnal, zsírral vagy olajjal, és egy pici lisztet is hinthetünk bele (biztos, ami biztos alapon).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése