Villámgyors almás bögresüti (Almás bögrés 2.)
hozzávalók 6 főre
- 2-3 db alma
- 2-3 db tojás
- kb. 1 púpozott tk fahéj
- 1 bögre rétesliszt (én kb. 3 dl-es bögrét használtam)
- 1 ugyanakkora bögre barna cukor
- 1 cs sütőpor
elkészítés
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levestül).
- A sütőnket bekapcsoljuk, előmelegítjük 170-175°C-ra.
- Egy kisebb tepsit kivajazunk, az alját megszórjuk liszttel, vagy zsemlemorzsával.
- A lereszelt almákat egy nagyobb keverőtálba öntjük.
- Az almához adjuk a tojásokat (én 3-at használok).
- Beleszórjuk a fahéjat.
- Mehet bele a liszt is (én most 1/2 bögre teljes kiőrlésű tönkölylisztből és 1/2 bögre réteslisztből készítettem).
- Adjuk hozzá a cukrot is (én most megvariáltam ezt is: kb. 3/4 bögre barna cukrot pótoltam ki a bögre pereméig mézzel, azt kevertem a sütibe).
- Végül beletesszük a sütőport és alaposan összekeverjük az egészet.
- A kész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe.
- Kb. 40-45 percig sütjük (alsó-felső sütés), de az illata, na meg a tűpróba mindent elárul. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése