2011. augusztus 26., péntek

Spenótos-túrós holdacskák

hozzávalók 6 főre 

Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojás
  • 2 tk só
Töltelékhez:
  • 20 dkg túró
  • 20 dkg mirelit spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Kenéshez:
  • 1 egész tojás

elkészítés 

  1. A tésztához a lisztet 1 nagy tálba tesszük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást, melléadagoljuk a tejfölt, és megsózzuk.
  2. Gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk az egészet.
  3. Lefedve hűtőben éjszakáztatjuk.
  4. A krémhez a spenótot kiolvasztjuk, jól kinyomkodjuk, 5 percig főzzük, épphogy csak egy picit megfonnyadjon.
  5. Hozzápréseljük a fokhagymát, majd félretesszük, hogy egy picit kihűljön.
  6. Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, és óvatosan sózzuk, borsozzuk.
  7. Kivesszük a hűtőből a tésztát, nagyon vékonyra nyújtjuk (különben fojtós lesz).
  8. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör közepére kerül a spenótos krémből.
  9. Összehajtjuk, kicsit lelapogatjuk (nem kell nagyon, semmi nem történik, ha kicsit kinyílik, a krém elég sűrű, nem folyik ki).
  10. A felvert tojással megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőbe toljuk őket.
  11. Addig sütjük, amíg aranybarnák és a tojástól márványosak nem lesznek.

sütési hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése