hozzávalók 6 főre
Tésztához:
Kenéshez:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 2 ek tejföl
- 1 tojás
- 2 tk só
Kenéshez:
- 1 egész tojás
elkészítés
- A tésztához a lisztet 1 nagy tálba tesszük. Rámorzsoljuk a vajat, hozzáütjük a tojást, melléadagoljuk a tejfölt, és megsózzuk.
- Gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk az egészet.
- Lefedve hűtőben éjszakáztatjuk.
- A krémhez a spenótot kiolvasztjuk, jól kinyomkodjuk, 5 percig főzzük, épphogy csak egy picit megfonnyadjon.
- Hozzápréseljük a fokhagymát, majd félretesszük, hogy egy picit kihűljön.
- Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, és óvatosan sózzuk, borsozzuk.
- Kivesszük a hűtőből a tésztát, nagyon vékonyra nyújtjuk (különben fojtós lesz).
- Fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Minden kör közepére kerül a spenótos krémből.
- Összehajtjuk, kicsit lelapogatjuk (nem kell nagyon, semmi nem történik, ha kicsit kinyílik, a krém elég sűrű, nem folyik ki).
- A felvert tojással megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőbe toljuk őket.
- Addig sütjük, amíg aranybarnák és a tojástól márványosak nem lesznek.
sütési hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési mód: alul-felül sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése