2011. augusztus 27., szombat

Túrógombóc kukoricadarából

hozzávalók 4 főre 

 A prézlihez:
A tálaláshoz:
  • tejföl
  • kristály-, vagy porcukor

elkészítés 

  1. Egy jénai tálba beleöntjük a vizet, a kukoricadarát, a vajat és a sót, összekeverjük, majd befedve betesszük a mikrohullámú sütőbe, 750-800 W - on 10-12 percre.
  2. Amikor kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni egy kissé.
  3. Mikor langyos, belerakjuk a tehéntúrót, és elkavarjuk.
  4. Vizes kézzel kb. golflabdányi gombócokat formázunk, vagy akkorát, ami az ízlésünknek megfelel. /Mi jobban kedveljük a kisebb méretű gombócokat./
  5. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  6. Beleforgatjuk a kész gombócokat, és egy kicsit átmelegítjük az egészet.
  7. Amikor kész, adagonként ízlés szerint tejföllel, kristály-, vagy porcukorral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése