Túrógombóc kukoricadarából
hozzávalók 4 főre
A prézlihez:
A tálaláshoz:
- tejföl
- kristály-, vagy porcukor
elkészítés
- Egy jénai tálba beleöntjük a vizet, a kukoricadarát, a vajat és a sót, összekeverjük, majd befedve betesszük a mikrohullámú sütőbe, 750-800 W - on 10-12 percre.
- Amikor kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni egy kissé.
- Mikor langyos, belerakjuk a tehéntúrót, és elkavarjuk.
- Vizes kézzel kb. golflabdányi gombócokat formázunk, vagy akkorát, ami az ízlésünknek megfelel. /Mi jobban kedveljük a kisebb méretű gombócokat./
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk.
- Beleforgatjuk a kész gombócokat, és egy kicsit átmelegítjük az egészet.
- Amikor kész, adagonként ízlés szerint tejföllel, kristály-, vagy porcukorral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése