2011. augusztus 19., péntek

Vargabéles


Nálunk ez a finomság vargabéles néven fut, bár tudom , hogy ezen vitáznak néhányan..néhol stíriai metéltként is emlegetik... A lényeg, hogy finom és egyszerű elkészíteni. Nemcsak desszertként, de főfogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

4 db-os bolti réteslap

25 dkg cérnametélt
25 dkg túró
1 tejföl
5 dkg vaj
3 tojás
5 púpos ek. cukor
mazsola
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj


A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük. A túrót, tejfölt, vajat, cukrokat, mazsolát, citromhéjat és a tojások sárgáját összekeverjük. A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk, amit óvatosan a masszához forgatunk, ehhez adjuk a kifőtt, leszűrt tésztát.
Magasabb falú tepsit kissé kiolajozunk és beterítjük egy réteslappal, az oldalát is, ezt ismét kissé megolajozzuk és erre tesszük a következő réteslapot hasonló módon. A túrós masszát beleöntjük. A tetejét a maradék két réteslappal befedjük, kevés olajjal meglocsoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, a teteje szép piros ropogós legyen , a belseje remegős szaftos. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése