2011. augusztus 19., péntek

Sós sajtos rudak


Hozzávalók egy nagy gáztepsinyi adaghoz:
25 dkg liszt
13 dkg hideg vaj
1 dl joghurt
2 teáskanál só
10 dkg reszelt ementáli (érdemes ezt használni karakteres íze miatt)
a tetejére a megkenéshez 1 tojássárgája
Elkészítés:
Én mindent beleöntöttem a robotgépbe, megforgattam az alapanyagokat. Láttam, hogy nem elég nedves a tészta, ezért öntöttem még hozzá talán 2-3 evőkanál vizet (a joghurtos pohárba öntöttem, gyakorlatilag kimostam vele azt:), és a gép szépségesen tésztalabdát gyártott belőle. Egy éjszakát pihent a hűtőben a tészta, másnap pedig 3 milliméteres, kisarasznyi rudakra vágtam, tetejét tojással kentem le, és 180 fokos sütőben 20 percig sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése