Sertés grillnyárs
hozzávalók 6 főre
- 60 dkg szép tarja
- 30 dkg húsos szalonna
- 6 közepes vöröshagyma (cikkekre vágva)
- 2 db paprika
- étolaj
- fűszerek (só, bors, fokhagyma granulátum, vagy zúzott fokhagyma, kevés mustár, Piros Arany stb. ízlés szerint) esetleg grill fűszer)
- 6 db bambusz nyárs
elkészítés
- A húst, a szalonnát, paprikát egyforma kockákra vágjuk (kb. 3-4 cm). A szalonnát beirdalhatjuk, nem túl mélyen, hogy fel lehessen szúrni.
- Az olajjal összekeverjük a fűszereket, beleforgatjuk a húskockákat. 1-2 órára hűtőben pihentetjük.
- Addig elkészíthetjük a salátát, mártogatóst, mártást. Rövid ideig beáztatjuk a nyársakat.
- Felváltva nyársra fűzzük a hozzávalókat, alufóliába csomagoljuk (mint a szaloncukrot)
- Ha jó a parazsunk, rátesszük és néha átforgatva 10 percig sütjük, hogy mindenhol átjárja a kisülő zsiradék és szaft.
- Majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még kb. 10 percig, míg szép színt nem kap. Így a hús nem szárad ki, és jól átveszik egymás ízét a hozzávalók.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése