2011. augusztus 8., hétfő

Sertés grillnyárs

hozzávalók 6 főre 

  • 60 dkg szép tarja
  • 30 dkg húsos szalonna
  • 6 közepes vöröshagyma (cikkekre vágva)
  • 2 db paprika
  • étolaj
  • fűszerek (só, bors, fokhagyma granulátum, vagy zúzott fokhagyma, kevés mustár, Piros Arany stb. ízlés szerint) esetleg grill fűszer)
  • 6 db bambusz nyárs

elkészítés 

  1. A húst, a szalonnát, paprikát egyforma kockákra vágjuk (kb. 3-4 cm). A szalonnát beirdalhatjuk, nem túl mélyen, hogy fel lehessen szúrni.
  2. Az olajjal összekeverjük a fűszereket, beleforgatjuk a húskockákat. 1-2 órára hűtőben pihentetjük.
  3. Addig elkészíthetjük a salátát, mártogatóst, mártást. Rövid ideig beáztatjuk a nyársakat.
  4. Felváltva nyársra fűzzük a hozzávalókat, alufóliába csomagoljuk (mint a szaloncukrot)
  5. Ha jó a parazsunk, rátesszük és néha átforgatva 10 percig sütjük, hogy mindenhol átjárja a kisülő zsiradék és szaft.
  6. Majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még kb. 10 percig, míg szép színt nem kap. Így a hús nem szárad ki, és jól átveszik egymás ízét a hozzávalók. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése