2011. augusztus 20., szombat

Lencsés babsaláta

hozzávalók 4 főre 

  • 20 dkg lencse (előzőleg beáztatva)
  • 1 doboz konzerv fehérbab
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1/2 piros kaliforniai paprika
  • 2,5 dl majonéz
  • 2 ek tejföl
  • fél ek mustár
  • 1 tk vaj
  • bors
  • babérlevél
  • petrezselyem

elkészítés 

  1. Az előre beáztatott lencsét sós vízben és a babérlevél társaságában megfőzzük.
  2. A paprikát apró kockákra vágjuk és kevés vajon, kevés vízzel egy serpenyőben megfonnyasztjuk.
  3. A lilahagymát felkarikázzuk. A babot lecsepegtetjük.
  4. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral, borsozzuk.
  5. A lencsét lecsepegtetjük, és ha már kihűlt összekeverjük a babbal, hagymával és paprikával.
  6. Leöntjük a majonézzel, jól összeforgatjuk majd berakjuk a hűtőbe.
  7. Tálalás előtt megszórjuk egy kis petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése