Lencsés babsaláta
hozzávalók 4 főre
- 20 dkg lencse (előzőleg beáztatva)
- 1 doboz konzerv fehérbab
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 2,5 dl majonéz
- 2 ek tejföl
- fél ek mustár
- 1 tk vaj
- bors
- só
- babérlevél
- petrezselyem
elkészítés
- Az előre beáztatott lencsét sós vízben és a babérlevél társaságában megfőzzük.
- A paprikát apró kockákra vágjuk és kevés vajon, kevés vízzel egy serpenyőben megfonnyasztjuk.
- A lilahagymát felkarikázzuk. A babot lecsepegtetjük.
- A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral, borsozzuk.
- A lencsét lecsepegtetjük, és ha már kihűlt összekeverjük a babbal, hagymával és paprikával.
- Leöntjük a majonézzel, jól összeforgatjuk majd berakjuk a hűtőbe.
- Tálalás előtt megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése