2011. augusztus 20., szombat

Cukkínis-paradicsomos tészta

hozzávalók 4 főre 

  • 1 közepes póréhagyma
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg penne vagy kagylótészta
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 2 közepes cukkíni
  • 50 dkg hámozott konzerv paradicsom
  • bazsalikom

elkészítés 

  1. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk és az olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és még 1-2 percig pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen).
  2. A cukkíniket megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. (Nem kell meghámozni.)
  3. A hagymára dobjuk és pár percig dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és kb. 20 percig főzzük. Bazsalikommal és sóval ízesítjük.
  5. A tésztát sós vízben "al dente"-re (félpuhára) főzzük.
  6. A paradicsomos szósszal tálaljuk.
  7. A tetejére  durvára reszelt parmezán sajtot szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése