hozzávalók 4 főre
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 1 dl langyos tej ( + 3-4 dl)
- 1,5 dl napraforgó olaj
- 1 cs friss élesztő
- 1 kk cukor
- 2 tk só
- 25 dkg margarin/vaj
- 2-3 tk só
- 1 tojássárgája
- 1 csokor friss kapor (lehet petrezselyemzöldje, friss spenót, snidling, vegyes olasz zöldfűszerek)
- 1 db konzerv pizzakrém
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- felvert egész tojás
- szezámmag
elkészítés
- A bögrében meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a cukrot, felkeverjük, belerakjuk a friss morzsolt élesztő, elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
- Egy tálba öntjük a lisztet, az olajat, sót. Adjuk hozzá a többi langyos tejet is.
- A tálban a tészta hozzávalóit, a felfutott élesztővel jó alaposan összedolgozzuk, hagyjuk egy órán át liszttel leszórva, konyharuhával lefedve, langyos helyen kelni
- Egy tálban a margarinos, petrezselymes krémet keverjük össze.
- A pizzakrémet kinyitjuk (lehet saját magunk is készíteni - ez így egy gyors megoldás).
- Lereszeljük egy tálba a kétféle sajtot, kicsit összekeverjük.
- Lisztezett deszkán a tésztát kivesszük, és három cipót készítünk belőle, hagyjuk még 10-15 percet pihenni.
- Az első cipót kinyújtjuk, téglalap alakúra, és a margarinos krémmel megkenjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel (más zöldfűszerrel), és hosszanti részen, lehetőleg szorosan, amennyire lehet, feltekerjük.
- Megkenjük pizzakrémmel a következő kinyújtott cipót, és feltekerjük.
- A harmadik cipót megszórjuk a reszelt sajtokkal, kicsit lelapítjuk rá, és feltekerjük.
- Mind a hármat felszeleteljük, de nem szeletekre, hanem háromszögekre vágva. Így kerülnek a sütőpapíros tepsibe, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
- Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre, aranybarnára sütjük.
- Kivesszük a sütőből, kicsit hűl, és kiszedjük a sütiket a tepsiből, még meleg legyen. Tálra téve, tálaljuk.
sütési hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40 x30 x 6 cm
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40 x30 x 6 cm
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése