2011. augusztus 26., péntek

Mézes -zabpelyhes keksz

hozzávalók 10 főre 

  • 20 dkg zabpehely
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (rozs, búza)
  • fél tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1 tojás
  • 5 ek méz
  • 10 dkg margarin
  • 1 marék durvára darált dió (opcionális)

elkészítés 

  1. Elsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. (Én egy marék dióval még megtoldottam az eredeti receptet.)
  2. Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Érdemes a vajat először mikróban vagy fűtőtesten megmelegíteni. Ezeket egy darabig kevergetjük, majd amikor darabossá válik a tészta, elkezdhetjük gyúrni.
  3. Amikor végleg összeállt, ízlés szerinti méretű halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk őket.
  4. Hamar megsül (25-30 perc vagy hamarabb). Kb 40 keksz lesz belőle.

sütési hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése