2011. augusztus 26., péntek

Almás sütemény

hozzávalók 4 főre 

  • 1 joghurtos pohár natúr joghurt
  • 1 joghurtos pohár barna cukor
  • 3 tojás
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 joghurtos pohár finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3/4 joghurtos pohár étolaj
  • 40 dkg alma

elkészítés 

  1. A sütőt közepes hőmérsékletre (180 fok) előmelegítjük.
  2. A joghurtot összekeverjük a barna cukorral és a tojásokkal.
  3. Hozzáadjuk az étolajat, a fahéjat és a sütőporral elvegyített lisztet.
  4. Kivajazott, kilisztezett magasabb falú (kb. 20*25-ös) tepsibe öntjük és bőségesen megszórjuk a meghámozott és vékony cikkekre vágott almával.
  5. Sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése